Hangö är Finlands sydligaste stad och det märks och känns!

Det havsomflutna, skimrande ljusa Hangö är Finlands sydligaste punkt. Hangö erbjuder en över hundra år gammal villa- och badhuskultur i en stad med vida havsvyer, Finlands största gästhamn och inte minst landets vackraste spetsvillor. Att besöka Hangö är som att resa till södern – du blir förvånad och förtjust!

”Jag känner djup stolthet och glädje när jag ser en bro mellan det förflutna och det moderna. Det som behövs mellan världen och människan är något mjukt, tidlöst och autentiskt, något som nästan är ett äventyr men åtminstone en upplevelse.

Med ord från Eeva Kilpi, ”När den yngsta bruden dansar, ler den gamla världen.”

Vi säger: när den äldsta bruden dansar finns det en möjlighet för oss alla. Och den gamla världen dansar med, som en värdefull del av det nya och det nyskapade, hand i hand med de unga. Vi är inte ett hotell, B&B representerar oss inte, så låt oss vara ett Pensionat.”

Mira Haahti
Pensionatets värd, bild- och textilhantverkare, illustratör
Pensionat Tellina Thalatta

Villa Tellina

Villa Thalatta

De anrika villorna, Villa Tellina och Thalatta på Appelgrensvägen har fungerat som pensionat sedan 1950-talet och de är skyddade enligt stadsplanen. De erbjuder goda möjligheter att njuta av semestern i Finlands soligaste stad. I villorna finns 53 gästrum och 114 sängplatser. De upprätthålls av ett företag grundat av Anna-Lisa och dr. Matti Haahti. Rumsreservation och frukost på Villa Tellina.

Receptionen är öppen enligt överenskommelse

Bokningar och förfrågningar per epost.

Vi läser regelbundet vår epost / i telefonen svarar vi exceptionellt lite.

Vi öppnar reception igen till sommaren -23!

+358 19 248 6356

Appelgrensvägen 1-2, 10900 Hangö

Reception öppen
ti-lö 10–16
sö 10–13

Villa Tellina

Pin It on Pinterest

Share This